BING & GRØNDAHL blev grundlagt i 1853 af brødrene Meyer Herman Bing og Jacob Herman Bing samt Frederik Wilhelm Grøndahl. I 1987 blev Bing & Grøndahl slået sammen med konkurrenten, Den Kongelige Porcelænsfabrik, under navnet Royal Copenhagen. Læs evt. mere om virksomheden nederst på siden.

BING & GRØNDAHL. Bing & Grøndahl blev grundlagt i 1853 af brødrene Meyer Herman Bing og Jacob Herman Bing samt Frederik Wilhelm Grøndahl, som var udlært figurmager. Den tidlige produktion bestod hovedsageligt af biskuitfigurer, inspireret af Bertel Thorvaldsen, samt enkelte brugsgenstande, og fra omkring 1860 begyndte fabrikken at producere spisestel. I 1885 blev Harald Bing, søn af Jacob Herman Bing, eneejer af fabrikken, som i 1895 blev omdannet til et aktieselskab. Midt i 1890’erne begyndte virksomheden af producere juleplatter, udviklet af keramikeren August Hallin. Fra omkring 1900 har Bing & Grøndahl haft en omfattende produktion af figurer, samt af stel i porcelæn og stentøj.

Mågestellet, designet af Fanny Garde, blev lanceret i 1895. Det blev meget populært og blev i 1950'erne betegnet som Danmarks nationalstel, idet man mente, at omkring hvert tiende hjem havde et mågestel.

I 1895 producerede Bing & Grøndahl som de første en juleplatte, og i samme periode lancerede de deres udgave af et musselmalet stel.

I 1898 lagde de sig fast på de tre tårne som signatur; et gammelt symbol på København.

I 1972 overtog Bing & Grøndahl Kronjyden & Nissen og fortsatte bl.a. produktionen af det populære Relief-stel, designet af Jens Harald Quistgaard. I 1987 blev Bing & Grøndahl slået sammen med konkurrenten, Den Kongelige Porcelænsfabrik, under navnet Royal Copenhagen.

Find tallerkenen på fotoet her »

Webshop fra e-hjemmeside.dk