HEDEHUS KERAMIK blev etableret i 1946 af brødrene Gunnar, Evald og Ivar Jensen, som i 1960'erne havde en stor produktion af støbt keramik. Værkstedet lukkede i 1989. Læs evt. mere om Hedehus Keramik nederst på siden.

Når man støbte keramik på Hedehus, foregik det på denne måde: Lervælling blev hældt i gipsforme, og efter et stykke tid blev den overskydende lermasse hældt ud igen. Tilbage var en skal, som efter nogle timers tørretid kunne tages ud. Næste dag blev skallen så overtrukket med en ny lervælling, fx chamotte (ler blandet med brændte knuste ildfaste sten), og denne teknik gav overfladen en varieret struktur. 

I løbet af årene raffinerede Hedehus teknikken, og med tiden blev støbningen erstattet af en pressemaskine, som brødrene selv byggede af dele hentet fra landingsstellet til et gammel tysk Heinkel-fly, som de havde fundet hos en ophugger i Værløse. (Kilde: Loppefund)


Både Humlebæk og Hedehus Keramik bærer signaturen HK, og den forveklses ovenikøbet af og til med Kählers signatur HAK. Keramikken ovenfor er fra Hedehus Keramik, men for nu at gøre forvirringen fuldendt, refereres der nogen gange til værkstedet som Hedehus Keramik, andre gange som Hedehusene Keramik. Den rigtige betegnelse er dog Hedehus Keramik.
 

Webshop fra e-hjemmeside.dk