Vores plastik-kategori burde rettelig hedde PLASTIK & MELAMIN, for en del af Rostis produkter er eksempelvis fremstillet af melamin. Selv om Rosti stadig produceres, er der mange, der foretrækker deres produkter fra 1960'erne og 1970'erne. Læs evt. mere om Rosti og Erik Kold nederst på siden.

ROSTI er en sammentrækning af navnene Rolf Fah-renholtz og Stig Jørgensen, to venner, der grundlagde firmaet i 1944. Rosti ville oprindeligt arbejde med plastik, som dog var svært at fremskaffe pga. krigen, så i stedet blev der produceret i bakelit og senere i melamin, som skulle vise sig at være et ideelt materiale, idet det i modsætning til plastik bevarede formen, også ved opvarmning. Rosti etablerede et samarbejde med en række designere og arkitekter, bl.a. Sigvard Bernadotte og Acton Bjørns tegnestue, der tegnede Margrethe-skålen. 

ERIK KOLD var oprindeligt udlært slagter, men i 1967 skiftede han spor og oprettede en plastikfabrik. Hans plastikdåser eller "Kold-bøtter" i klar plast med farvet låg og blomster i samme farve blev hurtigt populære i ind- og udland og blev en stor eksportsucces.

Andre firmaer har i stor stil forsøgt at kopiere designet, men man kan bl.a. kende de originale ved, at de har et lidt blåligt skær, når man ser dem i dagslys.

Webshop fra e-hjemmeside.dk