BJØRN WIINBLAD (1918-2006) var en ener i dansk kunst og på alle områder en humørfyldt, farverig og frodig kunsthåndværker. Har du lyst, kan du læse mere om Wiinblad nederst på siden.
Wiinblad, platter i forskellige størrelser

Re-lanceringen af Wiinblads designs, har øget interessen for de oprindelige Wiinblad-ting.

Wiinblad

Det ser fint ud at hænge platterne i en lædersnor.

BJØRN WIINBLAD var en dansk kunstner, keramiker, illustrator mv., der er kendt for hele verden for sin frodige, dekorative og ofte glade stil.

Hans værker er bl.a. udstillet på Museum of Modern Art i New York og på Victoria and Albert Museum i London.

Wiinblad er uddannet fra kunstakademiet og blev i 1946 ansat på Nymølle Fajancefabrik, som han senere købte. I 1956 blev han ansat på Rosenthal, og i 1977 købte han Knabstrup, som han fusionerede med Nymølle. 

Bjørn Wiinblads ledemotiv siges at have været ’Giv mennesker glæde’. Det afspejles tydeligt i hans ofte luksuriøse og overdådige stil, med mange farver, en tæt dekoration med blomster, småfugle, krimskrams og buttede figurer. 

De fleste af os kan huske Bjørn Wiinblad fra vores barndom, ikke mindst hans måneds- og årstidsplatter og hans skønne Tivoliplakater. Mange af hans design var lette at masseproducere, men der er også mange unika-værker, for Wiinblad var en produktiv mand.

De klassiske sorte måneds-platter af Bjørn Wiinblad har tidligere hængt i mange hjem, og nu har de fået en renæssance. Vil man ikke have dem hængende som platter, kan de bruges som smørebrætter, og det ser fint ud at binde en lædersnor i hullet.

De røde månedsplatter af Bjørn Wiinblad har ikke været så populære som de sorte, men de er ved at blive det. Om ikke andet er det fint at have en fra december eller januar, som man kan tage frem ved juletid.

Webshop fra e-hjemmeside.dk