Jeg kan ikke altid kende forskel på SØLV og SØLVPLET, men jeg går ud fra, at der er tale om plet, hvis jeg ikke kan finde nogen mærker. Omvendt kan man ikke gå ud fra, at der er tale om sølv, hvis genstanden er stemplet, men så kan man som regel også se om der er tale om det ene eller det andet ud fra stemplingen. Læs mere om begreberne nederst på siden.

SØLV er et ædelmetal, og da det er et meget blødt ædelmetal, iblandes det ofte kobber eller andre metaller for at give det den hårdhed, der skal til for at gøre det anvendeligt.
Rent sølv har en lødighed på 1000/1000, mens sterlingsølv har en lødighed på 925/1000, hvilket betyder, at sterlingsølv indeholder 925 dele sølv og 75 dele andre metaller. Sterlingsølv bruges til smykker og andre ting, som ikke slides så meget.
Til bestik og andre brugsgenstande anvender man ofte sølv med en lødighed på 830.

SØLVPLET er betegnelsen for sølvarbejder, hvor selve genstanden er lavet af kobber, tin, messing eller andre metaller og overtrukket med en fint lag sølv.
Også ting af sølvplet er ved at blive samlerobjekter og optræder nu på fx Brunn-Rasmussens auktioner, hvilket ville være utænkelig for få år siden.
På Genbrugslopper tænker vi, at med mindre man direkte er ude efter investeringsobjekter, skal man ikke gå så højt op i om der er tale om sølv eller sølvplet. Det vigtigste er, at man kan lide det, man ser. 

H.O.H. og COHR: H.O.H. er betegnelsen for H. O. Hansens Sølvsmedie i Fredericia (1947-1980), mens Cohr betegner Carl M. Cohrs guldsmedeforretning i Fredericia, der senere udvidedes til Fredericia Sølvvarefabrik. 

Carl M. Cohr overtog sin fars guldsmedeforretning i Fredericia i 1887. I det tilhørende værksted begyndte han at producere sølvskeer, og i løbet af en halv snes år var 16 personer beskæftiget på værkstedet, der nu udviklede sig til Fredericia Sølvvarefabrik. I 1921 begyndte fabrikken også at producere sølvplet og blev den største sølvvarefabrik i Skandinavien.

Her kan du læse mere om Stelton » og om Just Andersen »
Webshop fra e-hjemmeside.dk