WEST GERMANY er en fællesbetegnelse for en lang række keramikproducenter, der især i perioden 1950-1970 producerede keramik, der skulle være til at betale for almindelige mennesker. Læs om et par af dem nederst på siden.

Når fx vaser, fade og blomsterpotter er stemplet West Germany eller W. Germany, er der i virkeligheden tale om en fællesbetegnelse, der dækker over en lang af tyske keramikproducenter: Bay, Carstens, Scheurich og mange andre. Fælles for disse er, at de fra 1950'erne til 1970'erne masseproducerede keramik, der var til at betale for almindelige mennesker. Interessen for især vaser fra West Germany er dukket op igen, men da der er produceret rigtigt mange af dem, er de til at købe for en fornuftig pris. 
Vil du læse mere om interessen for W. Germany, kan vi anbefale disse 2 sider: PotsAndPots og Tusen Vaser.

BAY. Bay Keramik var en af de store keramikvirksomheder i det område, man kalder West Germany. Bay blev grundlagt i 1933 af Eduard Bay, men der er nogen usikkerhed om, hvornår firmaet lukkede igen.

Under alle omstændigheder stoppede dele af produktionen i begyndelsen af 1970’erne, men der findes produkter fra Bay fra så lagt op som til begyndelsen af 1980’erne.

En af de mest berømte designere, der var tilknyttet Bay, var Bodo Mans, men det blev sjældent dokumenteret hvem der stod bag de enkelte designs. 

 

STREHLA. Strehla blev grundlagt i 1928 i byen af samme navn i Meissen-regionen. Efter 2. verdenskrig blev regionen en del af Østtyskland, så det er lidt af en tilsnigelse, der vi kalder keramik fra Strehla for W. Germany.

I 1960'erne og 1970'erne var Strehla Keramik karakteriseret ved en lavaglasur, der blev påført med håndkraft.

Webshop fra e-hjemmeside.dk