På siden her finder du glasvaser, hyacintglas, flasker, lysestager, fyrfadsstager, gamle og nyere, ukendte og mere kendte imellem hinanden. Du kan finde designere fra Iittala, fx Timo Sarpaneva og Alvar Aalto. Læs mere om Iittala nederst på siden.

Iittala blev etableret som glasværk i byen af samme navn i 1881 og producerede bl.a. mundblæst, presset og bemalet glas. I begyndelsen af 1900-tallet var Iittala en af de første designvirksomheder, der tog tidens strømninger om funktionalitet og æstetik til sig, og denne udvkling tog for alvor fart i den tidlige modernisme, hvor Alvar Aalto, Aino Aalto og Kaj Franck stod i spidsen for udviklingen af Iittalas brand.

Iittalas filosofi er, at godt design aldrig går af mode, og der produceres stadig designs, der blev skabt for over 80 år siden. Virksomhedens og designernes måsætning er at skabe et design, hvor æstetik og funktionalitet er to sider af samme sag, og som har en livslang holdbar-hed. Alvar Aalto satte sit præg på Iittalas filosofi med troen på, at alle produkter skulle være nødvendige, smukke, anvendelige og til-gængelige for alle, og så skulle det desuden være forbrugeren, der bestemte, hvad produktet skulle bruges til. Læs mere om Iittala her »

AALTO. Alvar Aalto (1878-1976) var finsk arkitekt og designer af international karat. Første udgave af hans nok mest kendte design, Aalto-vasen, vandt i 1936 en konkurrence udskrevet af Iittala under navnet 'Eskimokvindens bukser'.De bløde linjer og organiske former i Aaltos designs er inspireret af det finske landskabs utallige søer og skove.
Som danske Per Lütken ønskede Aalto at kombinere godt håndværk og design for at modvirke tidens maskinfascination og skabe kvalitetsprodukter med mennesket i centrum. Udover glas har Alvar Aalto designet lamper, møbler og bygninger.

Webshop fra e-hjemmeside.dk