LEO ENNA

Leo Ennas og Bodil Westphals produktion var karakteriseret ved en dekorativ, ofte blomstrende stil, og det var let at se, at Bodil Westphal havde været malerpige hos keramikeren Lars Syberg. Bodil Westphals arbejder bærer signaturen BW Enna. Leo Ennas værker er signeret 'Leo Enna' og har desuden dekoratørens signatur neden under. 
Datteren Dea Enna har også været med i produktionen. Er du blevet mere nysgerrig på datteren Dea Enna, der er keramiker og kunstmaler, kan du læse mere her » og her »  Og vil du følge familiehistorien helt til dørs, kan du læse om Deas datter, Kille Enna her »

Da Leo Enna og Bodil Westphal blev skilt, førte hun værkstedet i Ndr. Frihavnsgade i København videre. Efter skilsmissen fra Bodil Westphal måtte Leo Enna starte forfra, og det gjorde han i Virum i 1942. Her blev han gift med Karen Linnet, som var med til at føre værkstedet videre, først i Virum, så I Birkerød og senest i Dynt indtil 1974. 
Dronning Margrethe har som barn sammen med sine søstre besøgt Ennas værksted i Dynt i en årrække. Hvis du vil læse mere om det, står det i denne artikel »
Genbrugslopper har pt. kun en enkelt ting fra Leo Enna, et fad af Bodil Westphal »

ERIK GRAESER

Billedhugger og keramiker Erik Adam Hellegård Graeser (1927-2002) var, hvis ikke den allerførste så dog en af dem, der i slutningen af 1960erne lavede de første svampevaser eller blomstersten. Vaserne bliver også sommetider kaldt flerhulsvaser, og der er flere forskellige keramikere, der har kastet sig over fremstillingen af disse særlige vaser.

Genbrugslopper har pt. ingen svampevaser på lager.

Vil du vide mere om svampevaserne, kan du besøge siden her »

HAUNSØ

Haunsø Keramik bliver ofte forvekslet med byen Havnsø, selv om Haunsø (med 'u') er navnet på en person. Haunsø Keramik lå på Sjælland i nærheden af Glostrup og havde sin storhedstid i 1940'erne. Arbejder fra Haunsø er karakteristiske for deres begittelersdekorationer og indrids.

Genbrugslopper har pt. kun en enkelt ting fra Hausø, nemlig det fine fad på fotoet. Find det her »

Webshop fra e-hjemmeside.dk