KAHLA

Kahla blev grundlagt i 1844 af Christian Eckardt, og op igennem 1800-tallet udvikler fabrikken sig til at blive en af Tysklands største porcelænsprocenter. Kahla har en omtumlet historie og har bl.a. været sovjektisk aktieselskab og "statsejet virksomhed", og i 1991 går virksomheden konkurs. I 1994 genetableres Kahla af Günther Raithel, som driver den som et moderne familieforetagende, der arbejder miljøbevidst, og som har modtaget flere designpriser. 
Du kan finde tallerkenerne på fotoet her »

KRONJYDEN

I daglig tale Kronjyden, men det fulde navn var Kronjyden A/S Randers Fajance- og Stentøjsfabrik.

Kronjyden blev stiftet i 1937 og havde sin storhedstid i 1960'erne som en del af Danish Design-bølgen, ikke mindst på grund af samarbejde med Jens Harald Quistgaard, som bl.a. skabte stentøjsstellet Relief, der blev meget populært. 

Kronjyden blev overtaget af Bing & Grøndahl i 1972, og selvom man blev ved med at producere de meste populære stel frem til 1988, sløjfede man navnet Kronjyden. Find tallerkenen her »

LEHMANN

Der er ikke mange oplysninger af finde om Lehmann Keramik, men her kommer de få, jeg har kunnet indsamle. Værkstedet lå på Langeland og gjorde sig især gældende i 1970'erne. I min søgning efter info om Lehmann er jeg flere gange stødt på navnet Lundbergh, Ebeltoft eller Lundbergh-Ebeltoft, sammen med hhv. fornavnet Erik og Ulrik/Ulrich. Jeg er ikke klar over om det er én og samme person, men Lundbergh har angiveligt designet en del af Lehmanns produkter. Keramik fra Lehmann har ofte navnet præget i bunden, og er man heldig, er der desuden et klistermærke med det danske flag.
Find vasen på fotoet her »

Webshop fra e-hjemmeside.dk