KAHLA

Kahla blev grundlagt i 1844 af Christian Eckardt, og op igennem 1800-tallet udvikler fabrikken sig til at blive en af Tysklands største porcelænsprocenter. Kahla har en omtumlet historie og har bl.a. været sovjektisk aktieselskab og "statsejet virksomhed", og i 1991 går virksomheden konkurs. I 1994 genetableres Kahla af Günther Raithel, som driver den som et moderne familieforetagende, der arbejder miljøbevidst, og som har modtaget flere designpriser. 
Du kan finde tallerkenerne på fotoet her »

KRONJYDEN

I daglig tale Kronjyden, men det fulde navn var Kronjyden A/S Randers Fajance- og Stentøjsfabrik.

Kronjyden blev stiftet i 1937 og havde sin storhedstid i 1960'erne som en del af Danish Design-bølgen, ikke mindst på grund af samarbejde med Jens Harald Quistgaard, som bl.a. skabte stentøjsstellet Relief, der blev meget populært. 

Kronjyden blev overtaget af Bing & Grøndahl i 1972, og selvom man blev ved med at producere de meste populære stel frem til 1988, sløjfede man navnet Kronjyden.

LEHMANN

Der er ikke mange oplysninger af finde om Lehmann Keramik, men her kommer de få, jeg har kunnet indsamle. Værkstedet lå på Langeland og gjorde sig især gældende i 1970'erne. I min søgning efter info om Lehmann er jeg flere gange stødt på navnet Lundbergh, Ebeltoft eller Lundbergh-Ebeltoft, sammen med hhv. fornavnet Erik og Ulrik/Ulrich. Jeg er ikke klar over om det er én og samme person, men Lundbergh har angiveligt designet en del af Lehmanns produkter. Keramik fra Lehmann har ofte navnet præget i bunden, og er man heldig, er der desuden et klistermærke med det danske flag.
Find vasen på fotoet her »

Webshop fra e-hjemmeside.dk