EMALJE er betegnelsen for et hårdt, tyndt og glasagtigt materiale, der bruges til dekoration eller beskyttelse. Man emaljerer med en tynd, hård glasmasse eller glasur med eller uden farve. Til emaljering fremstilles som oftest et fint emaljepulver, der påføres genstanden, som så skal tørre, dernæst opvarmes i en ovn og til sidst afkøles langsomt. Emaljens sammentrækning under afkølingen skal passe til metallets. Det er ikke alle produkterne her på siden, der har fået ægte emalje, men de er med her, fordi de har et emaljelignende look.


SVEN THERNØE. Jeg har næsten ikke kunnet finde nogen oplysninger om Sven Thernøe, ud over at han er manden bag firmaet af samme navn, der specielt i 1970'erne producerede en mængde dåser og bakker, ofte med dekorationer, designet af Grete Rich.

SØDAHL. Sødahl er en dansk virksomhed, grundlagt i 1963 af Hans Jürgen Schöbel, med det formål at udvikle kvalitetsprodukter i flot design. Sødahl er især kendt for sine tekstiler, men har også produceret bl.a. dåser, bakker flaskebakker, som du har se et par eksempler på her på siden.

Webshop fra e-hjemmeside.dk