KERAMIK OG STENTØJ: ”Der skal være gods i det nye keramik, som har klare referencer til 1970’ernes hånddrejede sager. Stentøjet har tyngde og kan være i alle toner af grå, brun, blå og beige.” (ALT Interiør). Der er ingen grund til at købe ny keramik, hvis man vil være med på trenden; Genbrugslopper har et fint udvalg ;)
Würtz, vaser i grå og sorte nuancer

De to vaser er ikke helt ens. Her kan du se forskellene.
 

WÜRTZ. Bag navnet Würtz gemmer sig både Aage og Kasper Wûrtz, som er far og søn. Den anerkendte keramiker Aage Würtz havde op igennem 1980'erne et firma med 25 ansatte, men med tiden blev produktionen trappet ned. Sønnen Kasper Würtz er oplært af sin far, og han genetablerede virksomheden i 2010 under navnet K. H. Würtz. Men genetableringen tog firmaet for alvor fart, for Noma købte en masse keramik til restauranten, og mange andre fulgte hurtigt efter, bl.a. Geranium og Falsled Kro. Aage Würtz arbejder stadig i virksomheden, og både far og søn har en håndværksmæssig stolthed, som de værner om. "Vi vil i al beskedenhed lave verdens bedste keramik", siger de, og der er ingen tvivl om, at hvis man vil have keramik af høj kvalitet, går man ikke forgæves til Würtz.

BOFA. Bofa (Bornholms Fajancefabrik) blev startet op i Rønne i 1953 i den fabrik, der tidligere producerede keramik under navnet Holmgren. Virksomheden kan spores tilbage til 1861 under navne som Kjøller og Grønberg. Både Lisbet og Ursula Munch Petersen, samt Gertrud Kudielka har designet for fabrikken.

I 1954 startede fabrikken en produktion op af moderne keramik med en mat, sort glasur og hanke af peddigrør, som blev fremstillet i Rønne Arresthus. Serien blev en stor succes, og virksomheden havde på det tidspunkt 16 ansatte. Successen blev dog ikke fulgt op, og fabrikken måtte lukke i 1963.

Webshop fra e-hjemmeside.dk