FINE OG FINURLIGE FIGURER. Bag overskriften gemmer sig en dejlig pose blandede bolsjer af sødt kitsch, fint design og kønne samlerobjekter. Nogle af figurerne præsenterer sig fint alene, andre er herlige indslag opstillinger med anden keramik og porcelæn. Se om der er noget, du kan lide.

L. HJORTH. L. Hjorths Terracottafabrik i Rønne er grundlagt i 1861. Fabrikken ekspanderede ad flere omgange og specialiserede sig omkring 1. Verdenskrig i stentøjsproduktion, bl.a. i form af brunglaserede apotekskrukker.

Efter grundlæggeren Lauritz Hjorths død i 1912 forblev fabrikken i familiens eje, indtil Bornholms Museum i 1994 overtog den og indrettede den til arbejdende museum.

JOHGUS. Som hos mange andre virksomheder er navnet Johgus blevet til ved en navnesammentrækning. Johannes Pedersen og Gustav Ottesen startede fabrikken op i Rønne i 1944, og den var i funktion til 1999.

På Johgus fremstillede man et væld af genstande, vaser, krukker, fade og anden brugskunst, næseskylnings-apparater, mange forskellige figurer og en del turistsouvenirs. 


DISSING. Dissing-navnet kan rumme en lang række af jyske keramikere fra samme familie. J. A. P. Dissing oprettede sit keramikerværksted i 1889 og oplærte siden de fleste af sine otte børn.

De meget populære Dissing-fugle er lavet af Ejner Dissing, der i 1919 oprettede sit eget værksted på Hovedgård i Hedensted. 

Webshop fra e-hjemmeside.dk