MICHAEL ANDERSEN overtog Th. Stibolts keramiske værksted i Rønne i 1890 og gav det sit eget navn. Fra 1931 begyndte man at stemple fabrikkens produkter med de karakteristiske 3 fisk, der også er Rønnes byvåben. Du kan læse mere om familieforetagendet nederst på siden.


Keramiker og grafiker Marianne Starck blev i 1955 kunstnerisk leder af fabrikken og havde stor betydning for dens succes og de produkter, vi kender fra 1950'erme, 1960'erne og 1970'erne. Der er stor interesse for keramik fra Michael Andersen fra den periode.

Michael Andersens fire sønner blev alle udlært som keramikere, og fabrikken var et familieforetagende i 3 generationer i over 100 år. Fra 1931 begyndte man at stemple fabrikkens produkter med de karakteristiske 3 fisk, der også er Rønnes byvåben.

Især den ældste søn, Daniel Andersen, kom til at sætte dagsordenen for fabrikkens kunstneriske udvikling. Daniel Andersen havde efteruddannet sig i bl.a. Wien, Bulgarien og Tjekkoslovakiet, hvor han også mødte udenlandske kunstnere, som blev tilknyttet fabrikken.

Daniel Andersen var bl.a. primus motor i udviklingen og lanceringen af produkter i blymajolika (lervarer med løbeglasur) i skønvirkestil (art nouveau) og den nyskabende persia-teknik (krakeleret, changerende glasur), som får guldmedalje på verdensudstillingen i Bruxelles i 1935.

Webshop fra e-hjemmeside.dk