ROYAL COPENHAGEN. Den kongelige porcelainsfabrik startede i København i 1775 og har siden kunnet kendes på logoet med de tre bølger, der symboliserer Lillebælt, Storebælt og Øresund. Du kan læse Royal Copenhagens historie i meget kort form nederst på siden.

I 1882 blev Den kongelige porcelainsfabrik overtaget af Aluminia, men i 1969 senere blev Aluminia nedlagt, og Den kongelige porcelainsfabrik fortsatte.

I 1972 opkøbte virksomheden Georg Jensen, og i 1985 fusionerede fabrikken med Holmegaard og skiftede samtidig navn til Royal Copenhagen.

I 1987 fusionerede Royal Copenhagen med Bing & Grøndahl, og i 2001 blev Holmegaard Glasværk solgt fra. Virksomheden er i dag ejet af finske Fiskars, som bl.a. også ejer, Rørstrand, Iittala og Raadvad.

Norske Beth Breyen blev uddannet på Statens Håndverk- og Kunstindustriskola, Oslo 1956-1960.

Hun blev en del af den nordiske elevskole, som Aluminias kunstneriske leder, Nils Thorsson, havde i værksat og var sammen med 5 andre kunstnere fra Danmark, Norge og Sverige med til at udvikle serien Tenera, som hurtigt blev populær for sine smukke lilla og blå farver og fantasifulde dekorationer. 

Du kan læse mere om Nils Thorsson og hans betydning for såvel Aluminia som Royal Copenhagen her »

Webshop fra e-hjemmeside.dk